A performer standing on stage facing the crowd with his hand in the airhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/782675.jpg

A performer standing on stage facing the crowd with his hand in the airhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/782675.jpg

Moni meistä saattaa kadehtia rocktähtien elämää ja kaikkea glamouria sekä kuuluisuutta mitä rocktähden elämä ensi näkemältä näyttäisi olevan. Monen rokkarin kohdalla asia varmasti näin onkin kun vuosien kova työ alkaa kantaa hedelmää mutta matkan varrelle on siroteltu kuoppia, joihin on helppo kompastua.

Rokkarin todellisuus
Rock-elämässä ihmissuhteet ovat lyhytaikaisia tuttavuuksia, ellei kumppani ole valmis sitoutumaan jatkuvaan kiertue-elämään. Koti-iltoja on turha odottaa kovin montaa, mikäli nousukiidossa olevan rock-muusikon kelkassa haluaa pysyä rauhallisista leffailloista sohvalla nyt puhumattakaan.

Jatkuva kiertäminen ja epäsäännöllinen elämänrytmi tulevat jossain vaiheessa varmasti aiheuttamaan ongelmia ja monet rokkarit ovatkin panostaneet fyysisen kunnon kohottamiseen jopa kiertue-olosuhteissa.

Kahvakuulat keikkabussissa tai sulkapallovarusteet eivät ole enää tänä päivänä kovinkaan harvinainen näky ja muusikot ovat myös etenevässä määrin alkaneet huolehtia kuulostaan. Korvatulpat tulevat tarpeeseen vaikka saattaa kuulostaa hölmöltä soittaa äärimmäisen kovaa ja samalla käyttää itse korvatulppia. Asia on vaan niin, että äänen on kannettava myös sinne takariviin. Kuulo-ongelmista sai omakohtaisesti kärsiä AC/DC -yhtyeen nokkamies Brian Johnson, kun hänet korvattiin toisella laulajalla heikentyneen kuulonsa vuoksi.

man playing on electric guitar

Uhkana huijarit
Valitettavasti siellä missä raha liikkuu niin siellä liikkuvat myös huijarit. Ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun nousukiidossa oleva yhtye allekirjoittaa levytyssopimuksen, jossa voitot kahmiikin aivan joku muu kuin artisti itse jääden puille paljaille, vaikka takana olisi hyvin myynyt albumi tai single. Kuitenkin pitämällä pää kylmänä ja hyvä lakimies puhelinsoiton päässä voi edetä pitkälle.

Ihminen, jonka päivärytmi painottuu iltaan ja yöhön on miltei mahdotonta hoitaa asioita normaaliin aikaan. Kiertueella ei välttämättä aikaa riitä shoppailuun, pankkiasioihin sekä muihin aikaa vieviin arkiaskareisiin. Helpotuksen tuo kuitenkin nykyajan verkkokaupat sekä pankkien verkkosivut, joilla asiointi onnistuu vaikka keskellä yötä. Artisti voikin esimerkiksi hoitaa talonsa sisustamiseen tarvittavat huonekalut ja muut vastaavat vaivattomasti verkossa osoitteessa Furniturebox.fi.

Rock-tähtien asunnot ovatkin mielenkiintoisia ja varsin persoonallisia paikkoja. Sen vähän aikaa, kun artisti ehtii kotonaan viettämään, hän haluaa käyttää rentoutumiseen ja esimerkiksi keräilyyn. Hyvä esimerkki persoonallisesta kodista on Metallica- yhtyeen kitaristin Kirk Hammettin koti. Hulppea asunto pitää sisällään kaikkea viinikellareista herran henkilökohtaiseen kauhuesinekokoelmaan saakka.

Tärkeät taustajoukot
Tie rocktähdeksi on pitkä ja täynnä sudenkuoppia sekä ihmisiä, jotka haluavat hyötyä menestyneestä artistista. Asian toinen puoli on kuitenkin se, että harva rocktähti nousee asemaansa yksin. Taustajoukoissa on aina ihmisiä, ystäviä ja sukulaisia jotka tukevat tulevaa tähteä omalta osaltaan. Sanotaan, että kukaan ihminen ei ole saari ja se pitää paikkansa koska kaikki tarvitsevat apua, rohkaisua sekä pientä tai suurta tönäisyä eteenpäin tarvittaessa. Myös rocktähdet.