Kehitä musiikkialan yrityksesi toimintaa edullisella yrityslainalla

Oletko musiikkialan yrittäjä ja mietit liiketoimintasi laajentamista markkinoinnin avulla? Onko edessäsi tärkeitä laiteinvestointeja vai suunnitteletko vasta musiikkialan yrityksen perustamista? Oli asia niin tai näin, niin tarvitset rahaa tavoitteesi toteuttamiseen. Mikäli yrityksesi kassassa ei ole juuri nyt riittävästi varoja tarvittaviin investointeihin, mutta yrityksesi tulevaisuus näyttää muuten optimistiselta, niin edullisilla ehdoilla nostettuYrityslaina voi olla tilanteessasi hyvä ratkaisu. Tässä artikkelissa käymme läpi yrityslainalla saatavia hyötyjä musiikkialan yrityksellesi. Kerromme sinulle myös yrityslainojen kilpailuttamisesta ja miten se käy helpoiten.

Yritystoiminta tarvitsee usein ulkopuolista rahoitusta. Yrityslainat eroavat normaaleista kuluttajaluotoista esimerkiksi maksuaikojen suhteen. Siinä missä yksityishenkilöt hakevat usein kymmenen vuoden lainaa, niin yrityslainoissa kolme vuotta on jo pitkä aika. Yrityslainojen tarkoituksena yleensä onkin vastata yrityksen toiminnan laajenemisesta johtuviin akuutteihin kustannuksiin. Hyvin ajoitetulla ja parhaalla tavalla kohdistetulla yrityslainalla on usein merkittävä vaikutus liiketoiminnalle.

Yrityslainan tarve voi olla moninainen

Markkinointiin panostaminen on tänä päivänä usein tehokkain tapa edistää myyntiä. Musiikkialalla ainoastaan tähtiartistit ja pitkän linjan taustavaikuttajat pärjäävät ilman markkinointia. Markkinoinnin tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, oli toimialasi mikä tahansa. On hyvä myös muistaa, että juuri markkinoinnin avulla tähtiartisteista on tullut tähtiä. Nykyään yleinen yrityslainan käyttökohde onkin markkinointikustannuksien kattaminen ja markkinoinnin tehostaminen. Aikaisempina vuosikymmeninä yrityslainoja sai vain muutamasta pankista, jonne marssittiin lakki kourassa johtajaa tapaamaan. Nykyään tilanne on luonnollisesti aivan erilainen.

Yrityslainoja tarjoavia pankkeja ja rahoituslaitoksia on suomalaisillakin lainamarkkinoilla useita kymmeniä. Yrittäjän näkökulmasta tämä on tietysti hyvä asia, koska se tarkoittaa kilpailua, joka puolestaan laskee korkotasoa. Vaihtoehtojen suuri määrä voi kuitenkin hämmentää ja aiheuttaa valinnanvaikeutta. Luonnollisesti jokainen pankki ja rahoituslaitos mainostavat omia lainatuotteitaan parhaimmiksi mahdollisiksi vaihtoehdoiksi, joka edelleen entisestään lisää vaikeutta löytää se oikeasti paras laina yrityksellesi. Tässä tilanteessa yrityslainojen vertailu ja kilpailuttaminen on välttämätöntä. Rahalaitoksen yrityslainojen vertailupalvelun avulla lainojen kilpailuttaminen käy todella nopeasti ja on täysin ilmaista.

Vakuudettomat yrityslainat kannattaa kilpailuttaa

Edelleen edullisin tapa ottaa yrityslainaa on hakea laina reaalivakuuksilla. Mikäli yritykselläsi on siis reaalivakuuksia käytössä, niin usein paras vaihtoehto on hakea perinteisestä kivijalkapankista yrityslaina. Varsinkaan aloittelevilla yrittäjillä ei kuitenkaan välttämättä ole reaalivakuuksia, joita kiinnittää. Näissä tapauksissa vakuudeton yritysluotto voi olla hyvä ratkaisu. Rahalaitoksella on yli 10 vuoden kokemus lainojen välittäjänä kotimaisilla lainamarkkinoilla. Myös kaikki Rahalaitoksen yhteistyökumppanit ovat vakavaraisia ja hyvän luottoluokituksen omaavia toimijoita. Kaikista suurin etu on se, että yhdellä hakemuksella voit hakea samanaikaisesti lainaa kaikilta Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Hakemus kannattaa täyttää huolella, koska saat sen perusteella yrityksellesi räätälöityjä lainatarjouksia.

Hakemuksen jättämisen jälkeen saat useimmiten hyvin nopeasti ensimmäisiä tarjouksia palvelussa olevilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Nämä tarjoukset esitetään selkeästi Rahalaitoksen sivuilla ja saat niistä tiedot myös antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Saatuasi laintarjouksen siihen kannattaa perehtyä kaikessa rauhassa. Lainatarjoukset ovat kyllä voimassa riittävän pitkään. Lainan hakemiseen riittää, että yrityksesi on ollut toiminnassa vähintään kuusi kuukautta, sinulla on liikevaihtoa yrityksessäsi ja y-tunnus on aktiivinen. Lisäksi sinulla tulee olla nimenkirjoitusoikeus yrityksessä. Yrityksen tulee olla myös rekisteröity Suomeen ja omistajien olla suomalaisia. Näiden lisäksi yrityksellä tai takaajalla ei saa olla verovelkoja tai maksuhäiriöitä.